Bluehost Web Hosting review | TechRadar

Download Bluehost Web Hosting review | TechRadar for free

Opgericht in 2003, Bluehost heeft de afgelopen twee decennia zich gevestigd als een van de grootste webhostingproviders, met meer dan twee miljoen domeinnamen. Naast het aanbieden van een reeks gedeelde, VPS- en dedicated hostingplannen, heeft de provider de afgelopen 10 jaar zijn energie gericht op het zijn van de beste WordPress-hostingprovider op de markt.

De hostingprovider is trots op plannen die zijn geoptimaliseerd voor WordPress- en WooCommerce-hosting. Bluehost heeft een ervaren team van WordPress-specialisten beschikbaar om eventuele vragen aan te pakken die u hen stelt om het meeste uit uw serverimplementatie te halen.

Hoewel de plannen misschien iets duurder lijken dan zijn soortgenoten, zal een snelle blik op de aangeboden functies dergelijke ideeën verdrijven. In tegenstelling tot sommige andere hostingproviders die een premie vragen voor enkele van de meest elementaire functies, zoals SSL-certificaten, biedt Bluehost een aantal van dergelijke functies als onderdeel van al zijn plannen.

Bluehost biedt geen laaggeprijsde, ondermaatse abonnementen die essentiële functies missen, waardoor u moet upgraden naar de duurdere premium-abonnementen. U kunt profiteren van de gratis proefperiode van 30 dagen om te bepalen of de plannen van Bluehost aan uw behoeften kunnen voldoen voordat u een langetermijnverbintenis aangaat.

Bluehost Web Hosting review | TechRadar

E-mailhostingopties zijn beperkt met slechts 5 ondersteunde accounts en een kleine inbox van 100 MB voor elk, en helaas wordt dit niet uiteengezet in de vergelijkingstabel van de website. Maar verder is het voor veel gebruikers een perfect geschikt product en redelijk geprijsd voor $ 2,95 per maand gedurende 36 maanden, oplopend tot $ 7,99 bij verlenging. (Meld u aan voor minimaal 12 maanden en u betaalt eerst $ 4,95.)

De Keuze Plus-abonnement ondersteunt onbeperkte e-mailaccounts, kan worden gebruikt met zoveel domeinen als u nodig heeft, en voegt siteback-up, domeinprivacy en bescherming toe. Het is beschikbaar vanaf $ 5,45 per maand gedurende 36 maanden, wat verleidelijk is, hoewel het wordt verlengd voor $ 14,99 (kies voor het jaarabonnement en het is aanvankelijk $ 7,95 per maand).

De Pro-account verhoogt de prestaties, biedt een speciaal IP-adres en voegt een premium SSL-certificaat toe vanaf $ 13,95 per maand gedurende 36 maanden ($ 14,95 per jaar), $ 23,99 bij verlenging.

Betalingen worden beschermd door een geld-terug-garantie van 30 dagen. Dat is de industriestandaard en zou voldoende moeten zijn om te bevestigen dat Bluehost de juiste host voor u is, maar sommige providers gaan verder. InMotion Hosting biedt bijvoorbeeld een uitzonderlijke 90 dagen garantie.

Als je meer informatie nodig hebt, is er een uitgebreide lijst van wat is inbegrepen in elk gedeeld hostingplan op Bluehost’s ondersteuningspagina.

Bluehost biedt hoogwaardige WordPress-abonnementen met enkele krachtige extra’s (Afbeelding tegoed: Bluehost)

Applicatie hosting

Bluehost heeft slechts een zeer minimaal aanbod van hostingplannen voor applicaties, maar het slaagt er bijna in om de essentie te dekken: WordPress en eenvoudige e-commerce.

De WordPress-hostingplan is niet veel meer dan dezelfde gedeelde hostingplannen, met dezelfde prijzen (vanaf $ 2,95 per maand in eerste instantie, $ 7,99 bij verlenging), en meer nadruk op enkele WordPress-specifieke functies (Bluehost werkt WordPress automatisch bij, plus er is wat fatsoenlijke WordPress-documentatie en ondersteuning) .

See also  AGM Glory 5G rugged smartphone review

Bluehost’s WordPress Pro-abonnement is capabeler en biedt u onbeperkte opslagruimte, bandbreedte en websites, spamfiltering, CDN-integratie en meer.

Krachtige WordPress-gerelateerde extra’s zijn onder meer een staging-omgeving, een handige manier om een ​​kopie van uw bestaande site te maken en eraan te werken. Als u enkele grote wijzigingen aanbrengt – een thema vervangen, de ene plug-in voor een andere vervangen – maakt de staging-functie het mogelijk deze uit te testen zonder het risico te lopen problemen op uw productiesite te veroorzaken.

Zakelijke functies zijn onder meer Jetpack Site Analytics, Premium of Pro (afhankelijk van uw abonnement), een marketingcentrum, PayPal-integratie en meer.

Dit zijn capabele producten en de prijzen zijn redelijk van een standaard $ 19,95 per maand gedurende drie jaar ($ 29,99 bij verlenging) tot $ 49,95 ($ 59,99).

Als je maar één site beheert en de zakelijke functies niet nodig hebt, bekijk dan ook eens WordPress Pro van IONOS. Het beperkt je opslagruimte en ondersteunt slechts één website, maar het geeft je toegewijde bronnen (van 1 vCPU en 1 GB RAM) en op Varnish gebaseerde caching op het Pro-abonnement. Prijzen beginnen bij $ 18 per maand, geen langdurig contract vereist.

Bluehost’s e-commerce product is in wezen shared hosting met vooraf geïnstalleerde WordPress-, WooCommerce- en Storefront-thema’s, een speciaal IP-adres en een paar marketingtegoeden (besteed $ 25 aan een Microsoft Advertising- of Google Ads-account, ontvang $ 100 tegoed).

Nogmaals, de prijzen zijn redelijk, beginnend vanaf $ 6,95 per maand (verlenging tegen $ 13,99.) De plannen kunnen handig zijn als je een nieuweling in e-commerce bent, maar ervaren gebruikers kunnen vrijwel dezelfde resultaten krijgen door hun favoriete gedeelde hostingpakket te vinden en te gebruiken Softaculous (of een ander automatisch installatieprogramma) om voor zichzelf een webwinkel op te zetten.

Servers

Bluehost’s VPS-abonnementen ziet er misschien niet goedkoop uit, althans in eerste instantie, maar dat komt omdat het bedrijf niet probeert te bezuinigen om een ​​​​lage headline-prijs te halen.

VPS-producten beginnen bij $ 18,99 gedurende 36 maanden ($ 29,99) bij verlenging, bijvoorbeeld duurder dan sommige. Maar de specificaties zijn redelijk en omvatten 2 CPU-cores en 2 GB RAM, twee keer de toewijzing die je krijgt bij veel VPS-startsets, samen met 30 GB opslag en 1 TB bandbreedte. Het aangepaste configuratiescherm van Bluehost maakt uw service ook gemakkelijk te beheren.

Als je graag een basissysteem accepteert, zijn de beheerde VPS-abonnementen van Hostwinds geprijsd vanaf $ 5,17 per maand (verlengt tegen $ 10,99). Maar dat levert je maar 1 CPU-core, 1GB RAM, 30GB opslag en 1TB bandbreedte op. Upgrade naar een Hostwinds-abonnement met 2 cores, 4 GB RAM en 2 TB bandbreedte en je betaalt $ 18,80, verlengend voor $ 39,99, vergelijkbaar met de Bluehost-prijs gezien de specificaties.

Bluehost’s toegewijde hostingreeks is beperkt, met slechts drie basisplannen en geen significante configuratie-opties. De hardwarespecificaties zijn echter behoorlijk, en met prijzen vanaf $ 79,99 per maand gedurende 3 jaar (verlengend voor $ 119,99) voor een vier-core, 500 GB opslag, 4 GB RAM en 5 TB bandbreedte-instelling, zijn ze goedkoper dan high-end VPS-producten van sommige aanbieders.

See also  Hands on: Victrola Revolution GO review
De website van Bluehost helpt u bij het opzetten van uw site (Afbeelding tegoed: Bluehost)

Een website maken

Betalen voor ons Bluehost-abonnement was snel en gemakkelijk, en nadat we ons geld hadden overhandigd, leidde een wizard ons door de eerste installatie van de site. Dit was veel interessanter dan het gewone ‘hoe heet je site?’ vragen, bijvoorbeeld of we een blog nodig hadden, waar de berichten zouden moeten verschijnen (de startpagina, ergens anders), en meer. Dat is goed nieuws, want het stelt Bluehost in staat om de site veel beter in te richten volgens uw behoeften.

Een andere prompt vroeg of we een webwinkel nodig hadden. Mee eens, en de wizard installeert en activeert ook WooCommerce, het enorm capabele WordPress e-commerceplatform.

Nadat we naar onze websitedoelen hadden gevraagd en ons een thema hadden laten kiezen, installeerde de wizard uiteindelijk WordPress en stuurde ons door naar het configuratiescherm van Bluehost.

Hoewel veel webhosts u ofwel naar een saaie startpagina met basisgegevens over uw account dumpen, of misschien een zeer technisch bedieningspaneel, begint Bluehost met een eenvoudig taakgebaseerd bedieningspaneel.

De site bood ons bijvoorbeeld vijf acties aan: site-ontwerp aanpassen (kleuren, lettertypen, lay-outs), een contactpagina toevoegen, inhoud toevoegen, uw winkel instellen, een product of dienst toevoegen (aan de winkel).

Deze aanpak kan niet alles voor je doen. Toen we bijvoorbeeld ‘Inhoud toevoegen’ kozen, werden we naar de WordPress-handleiding ‘Pagina’s’ geleid, maar het werd aan ons overgelaten om uit te zoeken hoe we een nieuwe pagina konden toevoegen of bewerken. Toch is dat alleen te verwachten, en over het algemeen biedt het systeem van Bluehost enorm meer hulp en hulp aan beginners dan normaal is voor de cursus.

Een volledig uitgeruste cPanel-configuratie zit boordevol webbeheerfuncties (Afbeelding tegoed: Bluehost)

Ervaren gebruikers zullen waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in deze greep, maar Bluehost is ze niet vergeten. Door op de optie Geavanceerd in de zijbalk te tikken, gaan gebruikers naar een volledige cPanel-configuratie met bestandsbeheer, FTP-configuratie, phpMyAdmin- en MySQL-beheer, het maken van e-mailaccounts, statistieken, beveiligingsopties en meer.

Softaculous kan automatisch WordPress of honderden andere top-apps installeren (Afbeelding tegoed: Bluehost)

Als je WordPress niet eerder hebt geïnstalleerd, staat Softaculous klaar om automatisch honderden top-apps in te stellen: Joomla, Drupal, PrestaShop, osCommerce en diverse andere blogs, wiki’s, forums, afbeeldingsgalerijen en meer (bekijk de volledige lijst op de Softaculous-site.)

24/7 ondersteuning begint met een uitgebreide kennisbank (Afbeelding tegoed: Bluehost)

Steun

Bluehost-ondersteuning begint op de website met een handige systeemwaarschuwingspagina. Dit geeft niet alleen algemene waarschuwingen over grote storingen, maar u kunt het ook gebruiken om informatie over een domein of server te controleren (hierdoor kunt u zelfs de serverbelasting zien).

Bluehost’s kennis basis organiseert de inhoud in verschillende goed gekozen categorieën: FAQ, Domeinen, E-mail, WordPress, Configuratiescherm, Account en meer.

See also  ESET Antivirus solutions review | TechRadar

Klik op een categorie en de site geeft een behoorlijke keuze aan beginnende artikelen weer. Klik bijvoorbeeld op E-mail en u ziet artikelen zoals Een account maken, Een e-mailclient instellen en Uw accounts beheren – precies wat u waarschijnlijk wilt weten.

U kunt ook zoeken naar uw favoriete zoekwoorden, en de engine doet redelijk zijn best om verstandige resultaten te vinden.

Toen we bijvoorbeeld zochten naar ‘WordPress importeren’, vermeldde de site ‘Hoe een bestaande WordPress.com-site te migreren’ en ‘Hoe een WordPress-site te migreren’ als de eerste twee artikelen, en er waren andere relevante artikelen slechts een klein beetje onderaan de lijst (‘Hoe Blogger over te zetten naar uw WordPress’).

Er is hier ook wat kwaliteitsinhoud. Artikelen als ‘Hoe WordPress te installeren‘ zijn kort, maar komen direct ter zake en geven (indien mogelijk) u verschillende opties om uw huidige probleem op te lossen. Ze linken meestal ook naar gerelateerde inhoud, dus als je eenmaal een relevant artikel hebt gevonden, verwijst het je meestal naar veel meer.

Als de website je niet kan helpen, is ondersteuning 24/7 beschikbaar via e-mail, telefoon en livechat.

We hebben de live chat-ondersteuning geprobeerd, ons e-mailadres en details verstrekt en een eenvoudige productvraag gesteld. Binnen een paar minuten arriveerde een agent, vertelde ons alles wat we moesten weten en beantwoordde met gemak een paar vervolgvragen.

We hebben Uptime.com, Dotcom-Tools Website Speed ​​Test en Bitcatcha gebruikt om de prestaties van onze Bluehost-site te testen (Afbeelding tegoed: Uptime.com)

Prestatie

Om de prestaties van Bluehost te testen, hebben we een zeer eenvoudige statische website opgezet en hebben we Uptime.com gebruikt om de beschikbaarheid en responstijd een week lang te controleren.

Het bedrijf beheerde 100% uptime, wat voor ons werkt. Houd er rekening mee dat we ook het meest elementaire shared hostingplan aan het testen waren – als Bluehost problemen gaat krijgen, verwachten we dat ze hier verschijnen.

De responstijden varieerden van 257 ms tot 629 ms, met een gemiddelde van 332 ms, waarmee het bedrijf 19e werd van de 27 providers die we op dat moment controleerden. Hoewel dat niet geweldig is, moet u er rekening mee houden dat de verschillen in reactietijden tussen goede providers over het algemeen erg klein zijn (slechts 60 ms scheidt de tien hosts direct boven Bluehost.) Tenzij u zelf benchmarks uitvoert, merkt u mogelijk geen verschil.

Bluehost scoorde beter in Dotcom-Tools’ Website snelheidstest, die de downloadsnelheid van sites meet vanaf 16 locaties in Europa en de VS. De gemiddelde laadtijd van pagina’s was 748 ms, een stijging met de beste providers en twee keer zo snel als sommige van de low-end concurrentie.

Om onze tests af te ronden, hebben we Bitcatcha’s Server Speed ​​Checker op onze testsite uitgevoerd. Dit soort eenmalige test kan ons niet zoveel vertellen als de continue monitoring van Uptime.com, maar het was nog steeds goed om te zien dat Bluehost uitstekende snelheden retourneerde, vooral vanaf locaties in de VS. Bitcatcha was zeker onder de indruk en kende onze server de hoogste A+ rating toe.

eindoordeel

Bluehost-producten zijn niet zo configureerbaar als sommige van de concurrentie. De plannen zijn echter goed gespecificeerd, met 100% uptime en snelle downloadtijden tijdens het testen, en hoogwaardige live chat-ondersteuning die beschikbaar is als je die nodig hebt.

Related Posts