How to Play Steam Games on the Oculus Quest 2 (2022)

How to Play Steam Games on the Oculus Quest 2 (2022)

De Oculus Quest 2 blijft een geweldige en betrouwbare Virtual Reality-headset die veel kan. De standalone VR-set kan eenvoudig games en ervaringen uitvoeren zonder gedoe met kabels of basisstations. Wist je echter dat de Quest 2 zelfs SteamVR-games kan draaien, net als de Rift? En voordat u zich begint af te vragen, vereist het geen sideloading of tijdelijke oplossingen. Als je hebt stel je Oculus Quest 2 in, en op zoek bent naar SteamVR-games op je headset, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze complete gids leert je hoe je je Quest 2 op pc kunt aansluiten om SteamVR-games naadloos uit te voeren. Dus zonder verder oponthoud, laad je headset op en laten we erin duiken.

Speel SteamVR-games op de Oculus Quest 2

Deze gids voor het spelen van SteamVR-games op de Oculus Quest 2 is onderverdeeld op basis van de verschillende soorten verbindingen die je kunt gebruiken. Afhankelijk van of u de voorkeur geeft aan de bekabelde of draadloze methode, gebruikt u de onderstaande tabel om naar het benodigde gedeelte te gaan.

Dingen die je nodig hebt voor SteamVR op Oculus Quest 2

Hoewel het proces om SteamVR-games op de Quest 2 uit te voeren eenvoudig genoeg is, zijn er een aantal vereisten waarvan u op de hoogte moet zijn. Sommige hiervan zijn uiterst belangrijk, dus zorg ervoor dat u ze doorneemt voordat u begint.

1. Een VR-ready pc

Het is geen geheim dat het draaien van virtual reality-games en -applicaties een behoorlijke hoeveelheid grafische en verwerkingskracht vereist. Afhankelijk van het type games dat je van plan bent te spelen, kan deze vereiste hoger zijn. De oculus app, de software die ervoor zorgt dat je pc-games op je Quest 2 kunt spelen, heeft bepaalde vereisten. Je kunt verder gaan naar Facebook’s officiële Quest 2 compatibiliteitspagina om te zien of uw systeem in aanmerking komt. Houd er ook rekening mee dat naarmate de tijd verstrijkt, deze vereisten dienovereenkomstig kunnen veranderen.

2. Oculus-app

Facebook heeft zijn eigen suite met VR-software die naadloos aansluit op de Oculus Quest 2. Getiteld oculus, is de software degene die verantwoordelijk is voor het opstarten van uw Quest 2 met de pc. Dus als je iemand bent die SteamVR-games op je Quest 2 wil spelen, is de Oculus-app de juiste keuze. Je kan downloaden Oculus-link (Vrij) en installeer het. Zorg ervoor dat u zich aanmeldt met uw Facebook-account, want de headset zal dat gebruiken. Gamers die op zoek zijn naar de draadloze optie moeten dit ook downloaden.

Oculus Quest 2-gebruikers die hun VR-set willen aansluiten op de pc voor Steam, hebben een kabel nodig. De officiële Oculus Link-kabel ($ 79) is de beste optie als je bereid bent om het geld uit te geven. Het is een snelle en lange transmissiekabel waarmee u gemakkelijk rond kunt lopen met uw set aan terwijl deze is aangesloten op de pc. Als dat echter te duur lijkt, kun je gewoon een compatibele Oculus Quest 2-kabel kopen die hoge gegevens- en video-overdracht ondersteunt. Zorg er verder voor dat de kabel die je krijgt voldoende lang is (15ft of meer), zodat je je niet beperkt voelt tijdens het spelen. Je zal vinden veel goede kabels online.

See also  Moto Edge 30 Pro with Snapdragon 8 Gen 1, 60MP Selfie Camera Launched in India

4. SteamVR op pc installeren

Last but zeker not least hebben we nodig SteamVR (Vrij) zelf om dingen te laten gebeuren. De SteamVR-software zelf is gemakkelijk te vinden in de Steam Store en is vrij klein van formaat. Als je het eenmaal hebt gedownload, laat je het gewoon installeren en blijf lezen. We zullen het iets later in het proces nodig hebben. Zorg er ook voor dat de VR-games die je hebt gekocht, zijn geïnstalleerd en klaar zijn voor gebruik.

Hoe Quest 2 in te stellen voor SteamVR-games (bedraad)

We beginnen eerst met de bekabelde manier om de Oculus Quest 2 op onze pc aan te sluiten. Voordat we beginnen, zorg ervoor dat de Oculus Quest 2 met de kabel op je pc is aangesloten en dat je de Oculus-app hebt geopend. Als u klaar bent, volgt u de onderstaande stappen.

1. Zodra u uw headset aansluit, wordt u gebombardeerd door een groot aantal machtigingen. Gun ze allemaal en accepteer de optie die vraagt ​​om Oculus Link in te schakelen.

2. Op de Oculus-software van je pc wordt het menu Een apparaat toevoegen geopend. Klik op de ‘Koppeling (kabel)‘ en klik op ‘Doorgaan‘.

3. Aangezien onze headset al is aangesloten, klikt u gewoon op ‘Doorgaan‘.

4. In de volgende stap kunt u uw kabelverbinding controleren. Als je bent verbonden via de Oculus Link-kabel of een andere goede kabel, kun je deze stap overslaan en klikken op Doorgaan. Klik anders op Test verbinding om dat te doen.

5. En je bent helemaal klaar! Klik eenvoudig op de ‘Dichtbij’ knop om door te gaan.

Ga je gang en zet je headset op. Oculus Link is nu live op je Quest 2-headset en klaar voor SteamVR. U kunt desgewenst zelfs eerst door de winkel bladeren en vanaf de headset zelf toegang krijgen tot uw bureaublad.

SteamVR toestaan ​​op de Oculus Quest 2

Met de Quest 2 klaar, zijn we bijna klaar om te beginnen. We moeten echter nog een laatste stap uitvoeren om SteamVR verbinding te laten maken met de Oculus Quest 2. Volg daarvoor de onderstaande stappen:

1. Klik in de Oculus-app op je computer op ‘Instellingen‘ op de linker taakbalk.

2. Klik in het volgende menu dat verschijnt op de ‘Algemeen‘ tabblad.

3. Klik op de ‘Onbekende bronnen’ schakel om het in te schakelen.

4. Klik bij de volgende bevestiging op de ‘Toestaan‘ knop om uw beslissing definitief te maken.

Je SteamVR wordt nu door de poorten toegelaten wanneer deze wordt uitgevoerd. Laten we nu beginnen door er daadwerkelijk mee te beginnen.

StoomVR uitvoeren

1. Open de Stoom app op uw pc.

2. Klik op de hoofdpagina op het kleine ‘VR‘ icoon dat is verschenen om SteamVR te starten. Je kunt het ook in je gamebibliotheek vinden en vanaf daar starten.

Zet nu je headset weer op en je bevindt je in een leuk huisje aan het bos en beleeft de tijd van je leven. Welkom in de wereld van SteamVR. Je kunt rond het huisje lopen en verkennen, zodat je recht vooruit kunt springen en een spel kunt starten. De Steam-bibliotheek werkt op dezelfde manier als op uw pc, zij het met een andere gebruikersinterface.

Een game spelen op SteamVR in Oculus Quest 2

Hoewel de lay-out van SteamVR heel gemakkelijk te begrijpen is, zullen we je leren hoe je een game start in SteamVR, zodat je eraan kunt wennen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

See also  Asus 8z to Finally Launch in India on February 28

1. Kijk naar de rechter zijmuur in het SteamVR-huis en gebruik je controller, klik op ‘Blader door Steam

2. Selecteer in het volgende menu dat verschijnt Winkel of Bibliotheek afhankelijk van uw voorkeur.

Je kunt nu door de Store of je gamebibliotheek bladeren en gewoon op Spelen klikken om het spel te starten. Als je klaar bent, tik je op de Oculus-knop en klik je op Afsluiten om SteamVR af te sluiten en terug te gaan naar je startscherm.

En dat is het! Je hebt zojuist geleerd hoe je SteamVR op je Oculus Quest 2 installeert! Makkelijk was het niet? Je kunt nu doorgaan en SteamVR-games kopen en ze gemakkelijk spelen op je Quest 2-headset. Zorg ervoor dat u beide apparaten met elkaar verbindt. Voor de gebruikers die op zoek zijn naar een draadloze methode, maak je geen zorgen, want we hebben je op meer dan één manier gedekt. Blijf lezen.

Voordat we beginnen met de draadloze methode, moet u er rekening mee houden dat deze niet zo betrouwbaar zal zijn als de bekabelde, aangezien draadloze connectiviteit erbij betrokken is. Gelukkig biedt Facebook het gratis aan Luchtverbinding service voor gebruikers om SteamVR-games draadloos te spelen. Er zijn echter enkele aanvullende vereisten waaraan u moet voldoen voordat u begint. Houd rekening met het volgende:

1. Een AC- of AX-router met 5GHz-netwerk

Aangezien het hierbij gaat om het draadloos streamen van content van de pc naar Oculus Quest 2, is een snelle internetverbinding verplicht. Zorg ervoor dat uw router voldoet aan de nieuwste snelheidsnormen en een 5GHz band selectie. Bovendien moet u de router met een Ethernet-kabel op uw pc aansluiten voor de best mogelijke verbinding.

2. Een volledig opgeladen Oculus Quest 2

De bekabelde methode zorgt niet alleen voor een lagless ervaring, maar gebruikers profiteren er ook van omdat de headset zichzelf constant oplaadt tijdens het proces. Als je echter besluit om draadloos te gaan, gaat de Quest 2 op zijn eigen batterij af en dat gaat maar zo lang mee. Zorg ervoor dat je je Oculus Quest 2 volledig oplaadt om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring krijgt tijdens het draadloos spelen van SteamVR-games.

Nu u het bovenstaande in gedachten heeft, gaan we beginnen met het instellen van de draadloze methode.

Aangezien Facebook Air Link nog steeds als een experimentele functie geldt, moet deze afzonderlijk op zowel uw pc als de Quest 2 worden ingeschakeld. We beginnen met pc. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Klik in de Oculus-app op je computer op Instellingen op de linker taakbalk.

2. Klik in het volgende menu dat verschijnt op de bèta tabblad.

3. Schakel in de lijst die verschijnt in Luchtverbinding door er één keer op te klikken.

En je bent klaar. Laten we nu verder gaan met de Oculus Quest 2.

See also  Leica L1 and L2 Ultra-Premium Watches Launched in Select Markets at ~Rs 11.50 Lakhs

1. Tik in het hoofdmenu op ‘Snelle instellingen‘.

2. Tik op de ‘Instellingen‘ optie rechtsboven.

3. Vanuit het volgende menu onder ‘Experimentele functies‘, zet aan ‘Luchtverbinding‘ en bevestig elke melding.

Je pc en headset zijn nu klaar voor Facebook Air Link. Laten we beginnen met het inschakelen van de functie.

Laten we nu beginnen met het maken van een laatste koppeling en het starten van Facebook Air Link op de Quest 2. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

1. Open in het hoofdmenu tik op de ‘Snelle instellingen‘ knop.

2. Tik in het volgende menu dat verschijnt op ‘Oculus Air-link‘.

3. Klik op de naam van uw computer en klik vervolgens op de ‘Paar‘ knop.

4. Als u klaar bent, klikt u op de ‘Launch’ om Air Link op je Quest 2 te starten.

En je bent er. Je bevindt je op de Oculus Link-pagina met een console om je heen. Terwijl u door dit gebied kunt bladeren, als u SteamVR wilt gebruiken, legt u gewoon uw headset neer en volgt u de StoomVR uitvoeren gedeelte hierboven. Zoals eerder vermeld, kunt u vertraging oplopen als uw verbinding onstabiel is. Onze ervaring is echter dat de ervaring goed blijft met goed draaiende games. Afhankelijk van wat voor soort gebruiker u bent, kunt u Air Link of de bekabelde methode gebruiken.

Hoewel Facebook Air Link een goede oplossing is om SteamVR-games draadloos te spelen, wil dat niet zeggen dat er geen alternatieven zijn. Een beroemde app van derden genaamd Virtueel bureaublad werkt op dezelfde manier als Air Link. Met Virtual Desktop kunnen gebruikers hun pc in principe naar de Quest 2 streamen om vanaf daar te bedienen. Gebruikers kunnen hun SteamVR of andere VR-games ook starten met behulp van Virtual Desktop.

Houd er echter rekening mee dat Virtual Desktop betaalde software is en vereist dat gebruikers zowel een pc-client als een Oculus Quest 2-client downloaden. Net als Air Link zijn de prestaties in VD afhankelijk van uw netwerk- en hardwareconfiguraties. Als je het echter toch wilt uitproberen, wacht dan even, want we hebben onderweg een complete gids voor virtuele desktop.

Geniet van SteamVR-games op je Oculus Quest 2

We hopen dat je een geweldige tijd hebt met het spelen van SteamVR-games op je Oculus Quest 2. Met Facebook verandert zijn naam om nieuwe VR-mogelijkheden op te nemen, zal het interessant zijn om te zien wat het bedrijf in petto heeft voor Quest 2. Welke nieuwe SteamVR-games koop je voor je Quest 2? Of heb je problemen ondervonden bij het instellen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Related Posts