Samsung The Frame TV (2021) review

Nu tv’s steeds groter worden, wordt het steeds belangrijker dat onze televisietoestellen opgaan in hun omgeving. Samsung loopt al een aantal jaren voorop met zijn The Frame-tv’s, maar in de 2021-editie is het bereik eindelijk te vergelijken met het beste dat Samsung te bieden heeft.

Met kunstwerken in de stand-bymodus en met een aanpasbaar frame dat hem ideaal maakt om aan de muur te hangen, is The Frame TV voor 2021 functioneel net zo goed om naar te kijken als modieus om in huis te hebben.

Samsung The Frame TV (2021) review

Beginnend bij 32 inch (in een 1080p-configuratie) en oplopend tot 75 inch, hebben we het 4K 43-inch QLED-model getest voor deze review.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Prijs en beschikbaarheid

Het Frame TV-assortiment voor 2021 is nu beschikbaar. Afgezien van het 1080p 32-inch model, hebben alle andere opties een 4K-resolutie. Vanaf $ 599 / £ 499 voor het 32-inch model, zijn er ook 43-inch, 50-inch, 55-inch, 65-inch en 75-inch opties beschikbaar, met prijzen vanaf £ 1.099 / $ 999 en oplopend tot £ 2.599 / $2.999 voor de grootste modellen.

Hoewel het specificatieblad hier waardig is, is het niet helemaal het vlaggenschipniveau, en dus betaal je de premie voor het interieurontwerpvriendelijke uiterlijk van The Frame TV. Het is dan nog steeds een beetje prijzig, maar, zoals we zullen bespreken, maken verbeteringen in de beeldkwaliteit het deze keer een veel beter pakket.

Ontwerp

Normaal gesproken scheiden we onze discussies over ontwerp en tv-software-interface in onze recensies, maar The Frame is een iets ander beest, omdat de twee hand in hand werken. U vindt hier dus niet alleen informatie over het industriële ontwerp, maar ook over enkele softwarefuncties die dat exterieur aanvullen.

Waar veel tv’s als een zwart gat in je woonkamer staan ​​wanneer ze zijn uitgeschakeld, is The Frame TV in plaats daarvan ontworpen om decoratief te zijn. Hoewel de kant-en-klare set niet iets is om over naar huis te schrijven met zijn eenvoudige zwarte frame, biedt Samsung een reeks afzonderlijk verkrijgbare clip-on bezel-stukken die kunnen worden gebruikt om de set te laten passen in een reeks van decors, van gedurfde kleurafwerkingen tot houtachtige lijsten.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Wanneer ze aan de muur zijn bevestigd, helpen die randen om de indruk te vergroten dat je een foto aan je muur hebt hangen in plaats van een tv. Dit werkt samen met Samsung’s Art Mode-app – een maandelijks abonnement ($ 5 per maand in de VS, £ 3,99 per maand in het VK) geeft je toegang tot duizenden kunstwerken die op het scherm kunnen worden weergegeven wanneer het in stand-by staat, met collecties afkomstig uit galerieën, waaronder het Louvre en het Van Gogh Museum, en kunstenaars van tijdgenoten als Sutianto tot klassieke meesters als Monet. (Een handvol gratis ontwerpen zijn ook inbegrepen voor degenen die niet van het abonnement houden, terwijl je in het gedeelte ‘Mijn verzameling’ maar liefst 16 GB / 1.200 eigen afbeeldingen kunt uploaden).

See also  Neato D9 review | TechRadar

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Deze kunnen vervolgens op een aantal matte ‘mounts’ worden geplaatst, wat weer het gevoel geeft dat het een schilderij is – geen gadget – dat aan de muur hangt. En met de effectieve antireflectiecoating van het scherm en de omgevings- en bewegingssensoren die automatisch de helderheid en het contrast aanpassen, en de tv aanzetten in de kunstmodus als je hem nadert, is het echt geweldig om eruit te zien alsof er een verf-en- papieren afbeelding op uw muur.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het is ook een van de eenvoudigste tv’s die we ooit hebben getest. Als hij niet aan de muur is bevestigd (hij past vlak tegen een muur dankzij het relatief dunne, platte ontwerp), staat hij op twee afzonderlijke poten, die op twee verschillende hoogtes kunnen worden ingesteld om een ​​soundbar onder het scherm te plaatsen. Deze kunnen eenvoudig aan beide uiteinden van de tv aan de achterkant van het scherm worden vastgeklikt en op hun plaats worden geklikt, geen schroeven nodig. Een afzonderlijk verkochte statiefachtige Studio-montage kan ook worden gekocht.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

Om de installatie nog eenvoudiger te maken, is de toevoeging van Samsung’s fantastische One Connect-box. Deze breakaway-box wordt met een enkele transparante glasvezelkabel op het scherm aangesloten en bevat alle aansluitingen die je nodig hebt voor externe apparaten. Er zijn vier HDMI-poorten (een eArc-compatibel, een andere HDMI 2.1-compatibel voor 120Hz en VRR-gaming – hoewel het 43-inch scherm dat we hebben getest maximaal 60Hz is), evenals een digitale optische uitgang, Ethernet-verbinding, een CI-kaartsleuf en twee USB-poorten op de doos. Terrestrische en satelliettuners worden ondersteund, evenals dual-band wifi en Bluetooth voor draadloze apparaten, waaronder hoofdtelefoons, toetsenborden en muizen. We zijn grote fans van de One Connect-box bij TechRadar, zodat je de meeste kabels netjes weg kunt werken van je tv voor gemakkelijke toegang, en het altijd op prijs stelt dat Samsung deze aan zijn sets toevoegt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Afronding van het pakket is een paar afstandsbedieningen. Elk heeft sneltoetsen voor Netflix, Amazon Prime Video en Samsung TV Plus (de gratis tv-streamingservice van het bedrijf). Maar terwijl de ene een volledige reeks rubberachtige opties voor volume, afspelen en kanaalselectie heeft (naast andere bedieningselementen), is de andere een uitgeklede afstandsbediening met alleen de meest gebruikte functies met speciale knoppen. Het is eenvoudig te gebruiken, maar de beste eigenschap is verborgen aan de achterkant – een zonnepaneel dat betekent dat de batterijen nooit hoeven te worden vervangen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Smart-tv (Tizen)

Die Art Mode, en de rest van de interface van The Frame, is gebaseerd op het Tizen-besturingssysteem van Samsung, dat goed wordt gebruikt in de set.

Ten eerste, de basis: er is een gezonde selectie van streaming-apps beschikbaar om rechtstreeks van The Frame TV te downloaden en te gebruiken, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney Plus en lokale providers zoals BBC iPlayer en Sky’s Now TV. Er is ook een selectie van gratis streamingkanalen verzameld in de Samsung TV Plus-app.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Scroll naar beneden en je krijgt een mix van samengestelde en algoritmisch aanbevolen inhoud van je geïnstalleerde tv-streaming-apps op horizontale rails. Live-tv van uw apps wordt weergegeven in het gedeelte ‘Nu aan’, terwijl trending content van bijvoorbeeld Netflix en Disney Plus hieronder staat. Het is gemakkelijk om door de interface van The Frame te navigeren, goed gevuld met relevante inhoudsuggesties en vlot te verplaatsen.

See also  Asustor DRIVESTOR 2 (AS1102T) review

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De smart-referenties van The Frame TV van Samsung gaan echter veel verder dan de streamingmogelijkheden. Naast de Art Mode is Samsung’s langdurige Ambient Mode, te vinden op andere sets in het assortiment van Samsung, die kan worden gebruikt als een soort screensaver wanneer de tv niet actief wordt gebruikt, met koppen, weerberichten of gewoon diavoorstellingen van fotogalerijen . Het scherm kan ook worden gebruikt als SmartThings-hub – dat is de smart home-controller van het merk Samsung, waarmee je toegang hebt tot aangesloten apparaten op je netwerk, variërend van slimme lampen tot beveiligingssystemen en alles daartussenin.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

The Frame doet het ook goed als het gaat om het spiegelen van uw andere apparaten op het display. Download de PC On TV-app naar uw computer en u kunt uw bureaublad op het grote scherm laten verschijnen, compleet met toetsenbord- en muisondersteuning. Met de SmartThings-app voor Android-telefoons kun je het scherm van je smartphone spiegelen op de tv, terwijl Apple’s AirPlay-standaard voor content beaming ook wordt ondersteund. Als je een Samsung Galaxy-telefoon hebt, kun je op het apparaat aan de zijkant van het scherm tikken om de inhoud ervan te delen en te spiegelen door The Frame. Ten slotte biedt het scherm ook een Picture-in-Picture en Side-by-Side Multi-View-optie – ideaal om uw formulier tijdens het sporten te controleren via de camera van uw telefoon, of om een ​​vriend in de gaten te houden tijdens een videogesprek tijdens een verhitte sportieve wedstrijd.

Het afronden van de slimme inloggegevens is toegang tot spraakbesturing via een selectie van slimme assistenten. De lankmoedige Bixby, de stemassistent van Samsung, wordt opnieuw uitgerold, maar kan het beste worden genegeerd. In plaats daarvan wordt u beter bediend door de ondersteunde Google Assistent en Amazon Alexa, die in combinatie met een geschikte slimme luidspreker kunnen worden gebruikt om uw tv handsfree te bedienen met een selectie van spraakopdrachten.

Beeld- en geluidskwaliteit

Samsung’s Frame-tv’s hebben altijd indruk gemaakt vanuit een ontwerpstandpunt, maar hebben soms moeite gehad als het gaat om de eigenlijke beeldafdeling. Gelukkig heeft het 2021-model dergelijke problemen niet – deze QLED-set komt op zijn minst overeen met wat Samsung aan de bovenkant van zijn mid-range line-up naar voren brengt.

Zoals we gewend zijn van QLED-technologie, kun je wonderbaarlijk rijke kleuren verwachten van The Frame TV, waarbij Samsung gebruik maakt van een Dual LED-achtergrondverlichtingssysteem, dat twee kleurtemperaturen samenbrengt om het best mogelijke beeld uit zijn Quantum Dot-filter te halen. reeks. Hoewel het geen problemen oplevert voor OLED-schermen, zijn de zwartwaarden diep en geloofwaardig, met goede prestaties van de achtergrondverlichting, zodat geen enkele plek op het scherm wordt vervaagd door lichtlekken. De Quantum Processor 4K maakt ook indruk – beweging wordt met zelfvertrouwen afgehandeld en 4K-inhoud is haarscherp. Het beste van alles is hoe het scherm omgaat met inhoud met een lagere resolutie. Inhoud met standaarddefinitie kan een beetje soepel lijken, maar blijft kijkbaar, en 1080p-inhoud schaalt ongelooflijk goed en ziet er gedetailleerd en pittig uit op The Frame TV.

See also  Hands on: Alienware X14 review

(Afbeelding tegoed: toekomst)

HDR-ondersteuning omvat HLG en HDR10+, maar net als bij de rest van het Samsung-assortiment gaan er punten verloren door het ontbreken van Dolby Vision, dat steeds meer de HDR-standaard wordt en nu zelfs wordt ondersteund door de Xbox Series X. Toch zijn HDR-prestaties indrukwekkend, met een merkbaar levendige pop tot hoogtepunten in onze HDR10+-testinhoud.

We waren ook blij te zien dat de Filmmaker-modus is ingesteld naast de vooraf ingestelde opties voor Dynamisch, Standaard, Natuurlijk en Filmbeeld in het instellingenmenu. Ontworpen als een referentie-instelling die is uiteengezet door Hollywood’s filmkleuren en -editors, biedt het een filmische optie direct uit de doos, die minimale aanpassingen vereist, uitstekend om te gaan zitten om een ​​film mee te kijken. Voor de meeste andere inhoud houden we het bij de standaardoptie – Natuurlijk is misschien helderder, maar kan huidtinten er opzichtig en, enigszins ironisch, onnatuurlijk uit laten zien in vergelijking.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De tv ondersteunt ook een Intelligent Mode die is ontworpen om de beste beeldkwaliteit te bieden op basis van de inhoud die u bekijkt, en om de audio te verbeteren op basis van de inhoud en de omgevingsgeluiden die in de kamer worden opgevangen. We vonden de optie echter te inconsistent om op te vertrouwen – hoewel het bijvoorbeeld regelmatig een goed beeld gaf voor tv-uitzendingen, zou het te agressief kunnen zijn met het vloeiend maken van bewegingen voor films en schijnbaar verschillende benaderingen van individuele streaming-apps.

Het gaf echter wel een boost aan de audiokwaliteit, waardoor de dialoog naar voren kwam op een manier die de helderheid aanzienlijk verbeterde. Wat het echter niet kon doen, was de algehele sonische presentatie verbeteren, die zwak blijft. De output van 40 W heeft zeker vermogen als het gaat om volume, maar er is een duidelijk gebrek aan bas als het gaat om het geven van een gevoel van filmische diepte aan de procedure. Het is een probleem dat The Frame TV nog steeds vergevingsgezind deelt met de meeste flatscreen-tv’s, maar het knaagt nog steeds een beetje. Bereid je voor om te investeren in een externe soundbar of luidsprekersysteem als je volledig wilt opgaan in wat je aan het bekijken bent – ​​en probeer ervoor te zorgen dat het compatibel is met Dolby Atmos, aangezien het scherm het meeslepende surround sound-formaat kan decoderen.

Hoewel we het 4K/60Hz 43-inch model hebben getest, begint het bereik bij een 1080p/60Hz 32-inch baseline, en elk formaat boven de 43-inch versie krijgt de volledige 4K/120Hz-behandeling van de HDMI 2.1-poort aan boord . Hoe dan ook, het is een solide set voor gamers, met minimale invoervertraging uit onze tests met een Xbox Series X en Nvidia Shield Android-settopbox.

Moet ik Samsung The Frame TV (2021) kopen?

Koop het als…

Koop het niet als…

  • De beste tv: hoe kan The Frame zich meten met het beste van het beste?

Related Posts