Sky Glass 4K QLED TV review

Eén minuut beoordeling

Sky Glass is niet zomaar een nieuwe tv van Sky. In plaats daarvan is het een paradigmaverschuiving die de hele premium tv-markt zal opschudden. Met Sky Glass brengt Sky je een 4K-tv en een all-streaming alternatief voor Sky Q die afziet van een standalone televisiebox en externe schotelantenne.

Sky Glass is een nieuw aanbod dat we nog niet eerder hebben gezien: een premium tv-service geïntegreerd in een op maat gemaakte flatscreen.

Als je op zoek was naar een excuus om jezelf een 4K-tv upgrade, is Sky Glass misschien perfect voor u. Maar Sky Glass is geen directe vervanging voor Sky Q. Om te beginnen is het niet zo kanaalrijk als Sky’s tv-abonnementsservice en heeft het geen opnamefunctionaliteit.

Sky Glass is verkrijgbaar in drie schermformaten. Er zijn Small, Medium en Large (respectievelijk 43-, 55- en 65-inch) en vijf kleuren. De set is een 4k QLED-model met fatsoenlijke lokaal dimmende achtergrondverlichting, Dolby Vision HDR en een krachtig Dolby Atmos-geluidssysteem met zes luidsprekers.

Gebruiksvriendelijkheid leunt zwaar op spraakbesturing, maar laat de traditionele afstandsbediening niet te ver buiten bereik. Het meest controversiële aspect van Sky Glass hangt af van de dagelijkse bruikbaarheid. In plaats van content ‘op te nemen’, voeg je die namelijk toe aan een ‘Playlist’, die gevoed kan worden vanuit verschillende bronnen.

Je zou geen probleem moeten hebben met het kijken naar de meeste films en tv-programma’s, maar je moet wel voorbereid zijn op een beperkte beschikbaarheid als het gaat om kijken – en sommige inhoud kan helemaal niet opnieuw worden gestreamd na uitzending.

Al met al is Sky Glass een alles-in-één premium tv-pakket dat de deur opent naar een geheel nieuw tijdperk van streaming-tv. Maar bedenk wel hoe je nu tv kijkt en welke functies je absoluut nodig hebt, voordat je erin springt. Want zo’n ander tv-perspectief is opwindend, maar het is misschien niet voor iedereen geschikt.

Sky Glass prijs en beschikbaarheid

Een van de vele opvallende aspecten van Sky Glass is het tariefplan. U hoeft er niet aan te denken dat u uw Sky Glass-tv moet kopen als een gewone flatscreen, aangezien u deze krijgt als onderdeel van uw maandelijks abonnement, waarbij de betaling afhankelijk is van de duur van uw contract en de Sky-services waarvoor u een contract afsluit.

De drie verschillende schermformaten zijn geprijsd op £ 13, £ 17 en £ 21 per maand, op voorwaarde dat je kiest voor een contract van 48 maanden.

Kies een korter contract van 24 maanden en ze worden dienovereenkomstig duurder, voor £ 26, £ 34 en £ 42 per maand. Dat betekent dat de 55-inch set die hier wordt beoordeeld een winkelequivalent van £ 816 heeft.

Voeg daarbovenop het door u gekozen Sky-abonnementskanaalpakket toe (prijzen variëren, afhankelijk van of u van films en sport wilt genieten). Er zijn extra kosten voor het ‘Ultra HDR- en Dolby Atmos’-pakket (we zouden zeggen dat dat een must moet zijn) en multiroom.

Sky Glass vereist niet dat u Sky als breedbandprovider heeft. Het werkt met elke ISP. Dit systeem is in november 2021 beschikbaar gekomen en is nu te bestellen.

Krediet: Steve May

Ontwerp

  • Drie HDMI-ingangen (met e-ARC-ondersteuning)
  • Dolby Vision HDR en een Dolby Atmos-geluidssysteem
  • Stembediening op de set
See also  OnePlus 9RT First Impressions: A Beautifully Crafted Powerhouse

Sky Glass ziet er niet uit als een alledaagse flatscreen. Sky heeft een aantal gedurfde keuzes gemaakt als het gaat om design: de set is diep met een platte achterkant en bovenaan, achter een metalen grille, twee opwaartse hoogte-drivers.

De resterende luidsprekerarray is naar voren gericht achter een stoffen paneel, waarbij de linker- en rechteruitgang gedeeltelijk door zijroosters zijn geleid.

Het frame is van aluminium, zonder Sky-logo. Het is heel minimalistisch, zelfs chic. Deze interieurvriendelijke benadering wordt nog versterkt door de vijf kleuren: Ocean Blue, Ceramic White, Racing Green, Dusky Pink en Anthracite Black.

Toevallig was ons recensie-exemplaar de all-back-editie, die om eerlijk te zijn het minst interessant is, maar waarschijnlijk het meest populair zal zijn – zwart is meestal altijd beter dan andere kleuropties als het gaat om huiselektronica.

Toch kunt u dingen verlevendigen met een keuze aan aanpasbare luidsprekerpanelen, die beter bij uw interieur passen, of een element van individualiteit tonen.

Aan de achterkant zitten drie HDMI-ingangen, HDMI2 met eARC. Er is geen ondersteuning voor het afspelen van 4K 120fps-video of VRR. Sky Glass mist zelfs een speciale spelmodus met lage inputlag. We hebben de input lag gemeten op 115,4 ms (1080/60), wat betekent dat de set weinig aantrekkelijk is voor serieuze gamers.

Er is een terrestrische Freeview-antenne-ingang, hoewel deze is bedoeld voor back-up wanneer uw breedband uitvalt, en niet voor dagelijks gebruik.

De tv wordt geleverd met een zwaar metalen voetstuk dat aanzienlijk bijdraagt ​​aan zijn imposante voetafdruk, vanaf de zijkant bekeken.

Het bezorgteam van Sky zorgt voor de constructie en neemt vervolgens alle verpakking mee. Als je aan de muur wilt hangen, dan is dat aan jou. Het is echter een fors model, want onze 55-incher weegt 28 kg.

De meegeleverde controller bouwt voort op het basisontwerp van de Sky-afstandsbediening, maar is iets kleiner en ligt soepeler in de hand dan eerdere Sky-afstandsbedieningen.

Krediet: Steve May

Functies

  • Sky-gebruikersinterface
  • Spraakbesturing
  • Streaming-apps

Er is misschien wel een multiversum, maar je zou het nooit weten met Sky Glass. In tegenstelling tot de kijkervaring op een Android- of webOS-tv (om er maar twee te noemen), is dit een afgesloten Sky-omgeving en is het best gezellig.

U hoeft zich niet buiten deze ommuurde tuin te wagen, want alles is aanwezig.

De interface is herkenbaar Sky – beschouw het als een neef van Sky Q. Samengestelde hoogtepunten, voor Sky Max, Sky Atlantic en Sky Cinema, zitten onder een tv-gidsrail die biedt wat er nu op geselecteerde kanalen is.

Tab naar beneden en een app- en invoerrail biedt precies dat. Sky heeft hier een solide assortiment aan streamingdiensten verzameld, 21 bij de lancering, waaronder Prime Video, Netflix, Disney+, BBC iPlayer, BBC-geluiden, All4, ITVhub, YouTube, discovery+ en STV-speler. Meer recentelijk zijn er andere toegevoegd, zoals Apple TV Plus.

Er zijn ook Peloton- en Fiit-wellness-apps, muziekstreamingservice Spotify en een assortiment aan casual games.

Maar zonder lokale opslag heb je niet de mogelijkheid om shows op een harde schijf op te nemen, om ze af te spelen wanneer en wanneer. Dit is de grootste aanpassing bij het overstappen van Sky Q naar Sky Glass.

In plaats daarvan voeg je iets toe aan een afspeellijst (er is er maar één, hier worden geen profielen aangeboden). Dit kan via een ‘Toevoegen Show’-knop op de programmaoverzichtspagina, of via de ‘+’-knop op de afstandsbediening.

See also  Asus ROG Phone 5 Ultimate Review: For Hardcore Gamers

Voor het grootste deel werkt dit goed. Shows zijn beschikbaar in je afspeellijst en worden gestreamd vanaf een ‘Cloud DVR’.

Ze kunnen echter ook via een standaard app voor inhaal-tv komen, waardoor je overgeleverd bent aan de speler van derden. Er is ook wat inhoud die gewoon helemaal niet aan de afspeellijst kan worden toegevoegd, zoals kanalen van BT Sport – dit maakt ze in feite ‘niet opneembaar’.

Een ander tv-nietje dat ontbreekt, is hoofdtelefoonondersteuning, voor ‘s avonds laat of privé luisteren. Er is niet alleen geen Bluetooth-koptelefoonoptie, er is ook geen bedrade 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Dit is gewoon bizar.

De set heeft wel Bluetooth, maar dat is alleen voor de afstandsbediening.

Krediet: Steve May

Het is belangrijk op te merken dat de kanaalkeuze tussen Sky Q en Sky Glass niet precies hetzelfde is. We zijn een grote fan van NHK, maar het is AWOL op Sky Glass.

De set heeft een Wake using Motion-modus, die in het menu kan worden geactiveerd. Het idee is dat hij overdag en ‘s avonds automatisch aangaat als er beweging in de kamer wordt gedetecteerd. Als er een uur lang geen beweging wordt gedetecteerd, wordt de set uitgeschakeld.

Om wat voor reden dan ook, onze sample wilde niet wakker worden, zelfs niet als je ervoor danst (we hebben het geprobeerd), maar het knikt automatisch.

Het wordt omgezet in een gesproken “Hello Sky” -commando. Dit wake-word moet worden gebruikt voor een spraakopdracht, dus zeg “Hallo Sky. BBC News” als je handsfree wilt overschakelen naar de nieuwszender. De set bevestigt ook “Hi Sky”, maar niet “Yo Sky”.

Als je Sky Glass in extra kamers wilt, moet je een Sky Stream-puck aan je pakket toevoegen (het is nog een tientje). In tegenstelling tot de Sky Q Mini, is deze niet afhankelijk van een verbinding met het Sky Glass-scherm en kan hij u 4k UHD-inhoud bieden.

Dat komt omdat het een volledig autonome Sky-streamer is. Het biedt dezelfde interface en functieset als het Sky Glass-scherm en u kunt het op elke tv aansluiten.

Je kunt een Sky Stream Puck niet apart kopen; het is alleen verkrijgbaar als Sky Glass-accessoire. Er is geen Puck geleverd voor beoordeling.

Fotokwaliteit

  • Dolby Visie HDR
  • Automatische beeldmodus

In veel opzichten lijken de audiovisuele prestaties van Sky Glass op de een of andere manier minder belangrijk dan de algehele gebruikerservaring, maar het staat duidelijk centraal in het algehele pakketvoorstel.

Eenmaal binnen kun je hem immers niet na een jaar inruilen voor iets nieuws. Het moet presteren – en tot op zekere hoogte doet Sky Glass dat ook. Maar er zijn kanttekeningen.

Het Sky Glass-scherm heeft een aantal aantrekkelijke kenmerken (ons testexemplaar is de Medium 55-incher): QLED-kleur, ‘Intelligent Zonal’ lokaal dimmen en automatisch beeldbeheer.

Hoewel het opties biedt, is het duidelijk dat Sky niet verwacht dat gebruikers in het menu Instellingen gaan graven en de beeldparameters handmatig aanpassen.

De standaard weergavemodus is Auto. Er zijn speciale cadeaus – Entertainment, Film, Sport, enz. – maar elk heeft een zeur om terug te keren naar Auto. Het was eigenlijk moeilijk om het verschil tussen deze presets te zien.

Voor het grootste deel van deze auditie hebben we gedaan wat de meeste Sky Glass-bezitters zullen doen, en dat is op de automatische piloot blijven.

See also  Salesforce Pardot review | TechRadar
Krediet: Steve May

Er is ook een aangepaste instelling, met individuele controle over contrast, scherpte, helderheid en verzadiging. Er zijn twee Dolby Vision HDR-instellingen, Helder en Donker. De eerste is onze aanbevolen optie.

Een automatische aanpassing van de achtergrondverlichting beheert instellingen op basis van de omgevingsverlichting in de kamer.

Het scherm heeft een aangename gemiddelde beeldhelderheid. Het is echter niet de meest dynamische HDR-artiest. We hebben de HDR-piekhelderheid gemeten bij 425 nits, met een meetvenster van 10 procent.

Maar dit vertelt niet het hele plaatje. Tijdens onze auditieperiode heeft Sky een aantal nieuwe firmware laten vallen die specifiek HLG HDR een boost geeft en een welkome verbetering biedt voor live Sky Sports-verslaggeving.

Voor de beste HDR-prestaties, met inhoud uit de echte wereld, raden we aan om de automatische aanpassing van de achtergrondverlichting uit te schakelen en het contrast rond de 90 op de schuifregelaar te zetten.

De levendigheid van kleuren is hoog, met vrolijke snoepkleuren en de fijne detailprestaties zijn uitstekend.

Geluidsprestaties

  • Dolby Atmos-audio
  • 215W-stereo

Het Sky Glass-audiosysteem presteert aanzienlijk beter dan concurrerende LED-modellen uit het middensegment, zowel wat betreft schaal als vermogen, en de 3.1.2-array met zes luidsprekers creëert een muur van geluid die zowel breed als hoog is. Het is erg leuk om naar te luisteren.

Met Dolby Atmos-inhoud is er geen diepgaand gevoel van overhangende audio, maar je krijgt wel fysieke impositie met gewicht en helderheid.

Filmgeluid is indrukwekkend. De set heeft een stevige mid-bass evenals vrij toppy treble. Hoewel het luid zal spelen, is de set op zijn best geregeerd in een tikkeltje. Dit voorkomt dat de hoge tonen te… glazig klinken.

Het idee is om de noodzaak van een soundbar teniet te doen, en voor Sky Glass-gebruikers doet het het werk goed.

Moet ik de Sky Glass 4k HDR-tv kopen?

(Afbeelding tegoed: Hemel)

Koop het als…

Je wilt genieten van de Sky-ervaring zonder dat je een gerecht nodig hebt
Sky heeft een IPTV-platform gecreëerd dat genuanceerder en veelzijdiger is dan welke streamingdienst dan ook die momenteel beschikbaar is. Het biedt veel keuze, waaronder een enorm scala aan samengestelde premiumkanalen en eersteklas streaming-apps.

U wilt een nieuwe 4k-tv, maar betaalt liever maandelijks
Het idee om het scherm bij uw pakketten te laten kosten, is nieuw en zou goed kunnen passen bij reguliere kopers.

U wilt een goed uitziende alles-in-één entertainmentoplossing
De set heeft een chic ontwerp en een Dolby Atmos-geluidssysteem dat groter en brutaler is dan vergelijkbare geprijsde rivalen. Het ziet er niet goedkoop uit en klinkt ook niet goedkoop.

Koop het niet als…

U wilt toonaangevende HDR-beeldprestaties
De AV-prestaties van deze QLED TV zijn vergelijkbaar met concurrerende hogere budget/mid-range modellen, in plaats van premium schermen van Sony, LG, Panasonic en Samsung.

Je bent een liefhebber van PVR-opnamen op de harde schijf
Het is een goed idee om kanalen beschikbaar te hebben in een bodemloze cloud-DVR, maar het kan frustrerend zijn om te vertrouwen op inhaalspelers voor bepaalde inhoud, vooral voor degenen die live sport willen opnemen.

Je breedbandsnelheid is niet toereikend
Sky raadt een minimum van 10 Mbps aan voor HD en 25 MBps voor UHD-inhoud. Als je niet voldoende bandbreedte hebt, zal het beeld af en toe vastlopen.

Related Posts