How to Sideload Content on the Oculus Quest 2 (2022)

Download How to Sideload Content on the Oculus Quest 2 (2022) for free

Als je ons Oculus Quest 2-archief hebt doorgelezen, moet je al heel veel plezier hebben om dingen op je headset te zetten. Hoewel de Oculus-winkel veel apps en games heeft, heeft deze ook nadelen, waaronder niet-zo-vriendelijke prijzen in combinatie met een gebrek aan toegang tot alle apps. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om allerlei soorten inhoud op je Oculus Quest 2 te sideloaden zonder in de problemen te komen. Hoe doe je dat? Nou, we zijn blij dat je het vraagt, want deze speciale gids zal je er alles over vertellen. Dus houd je Oculus Quest 2 aan je zijde en leer hoe je er content op kunt sideloaden.

Leer sideloaden van content op de Oculus Quest 2 (2022)

Aangezien deze gids het proces van het sideloaden van inhoud op je Quest 2 behandelt, zijn er bepaalde vereisten waaraan je moet voldoen voordat we met het proces beginnen. Als je echter al iemand bent die hiervan op de hoogte is, gebruik dan de onderstaande tabel om naar de benodigde sectie te gaan.

Voordat we beginnen met het sideloaden van iets, laten we de grote virtuele olifant uit de kamer halen. Als we het onderwerp lezen, weten we dat je je zorgen moet maken of je verbannen kunt worden van het gebruik van je Quest 2. Maak je echter geen zorgen, want het sideloaden van legale content op je headset is prima en Facebook staat het dienovereenkomstig toe.

Opmerking: Plaats geen illegale inhoud op je Oculus Quest 2. Dit omvat (maar is niet beperkt tot) zaken als mods, gekraakte games en apps, enz. Als je dit doet, kan dit ertoe leiden dat je Facebook- en/of Oculus-account wordt verbannen. We keuren piraterij niet goed en u mag alleen gelicentieerde apps en games op uw apparaten gebruiken.

Hoe kan ik content op de Quest 2 sideloaden?

Omdat de architectuur van de Oculus Quest 2 in feite werkt als een Android-apparaat, kan iedereen eenvoudig ADB op zijn platform installeren en content sideloaden met behulp van opdrachten. De meeste gebruikers zijn echter niet bekend met ADB en eerlijk gezegd is het in dit geval de moeite niet waard.

We zullen software van derden gebruiken genaamd SideQuest. SideQuest werkt op een zeer gemakkelijke manier en is software waarmee Quest 2-gebruikers alle soorten inhoud op hun apparaten kunnen sideloaden. De app heeft zelfs een speciale etalage waar je apps en games kunt uitproberen die niet beschikbaar zijn in de Oculus Store. Zoals hierboven vermeld, is SideQuest volkomen legaal om te gebruiken en kun je zonder zorgen content op je Quest 2 sideloaden. Het enige dat nodig is, is een eenmalige installatie die we dienovereenkomstig zullen doen. Hoewel SideQuest nu een Android-app heeft, zullen we de pc-app gebruiken om ervoor te zorgen dat alle gebruikers gemakkelijk inhoud kunnen sideloaden.

Dingen die u moet doen voordat u begint

We beseffen dat het jeukt om bij het eigenlijke proces te komen. De volgende punten zijn echter stappen die u moet ondernemen voordat we beginnen.

1. Download en installeer SideQuest op uw pc

Nu hebben we natuurlijk de officiële software nodig voor het proces zelf. Dus ga je gang en download en installeer SideQuest (Vrij) op uw pc. De installatie zorgt ook voor de benodigde USB-stuurprogramma’s, waardoor u een stap bespaart. Als je klaar bent, kom dan terug en blijf lezen.

See also  Realme GT Neo 3 Specs Have Been Leaked; Here's What to Expect!

2. Registreer als Oculus-ontwikkelaar

Aangezien we inhoud op onze Quest 2 zullen sideloaden, bevindt het apparaat zich in de ontwikkelaarsmodus. Om dat te laten gebeuren, moet je jezelf echter eerst registreren als Oculus-ontwikkelaar. Het is echter niet zo moeilijk als het klinkt. Bezoek gewoon de Oculus Dashboard en voer een naam in het organisatieveld in en druk gewoon op Accepteren. Zorg er echter voor dat je bent ingelogd op hetzelfde Facebook/Oculus-account waarmee je je Quest 2 gebruikt.

3. Schakel de ontwikkelaarsmodus in op de Quest 2

Nadat je jezelf als ontwikkelaar hebt geregistreerd, moet je nu de daadwerkelijke ontwikkelaarsmodus op je Quest 2 inschakelen. Dit kan alleen met de mobiele Oculus-app. Als je het niet hebt geïnstalleerd, kun je gemakkelijk de oculus (Android, iOS, Vrij) app en koppel het gemakkelijk. Als je klaar bent, open je de Oculus-app en volg je de onderstaande stappen:

1. Tik in de Oculus-app op de ‘Apparaten‘ tabblad.

2. Scroll naar beneden en onder Headset-instellingen, zoek en tik op ‘Ontwikkelaarsmodus‘.

3. Tik gewoon op de schakelaar om de ontwikkelaarsmodus in te schakelen.

En je bent helemaal klaar. Laten we verder gaan met de andere vereisten.

4. Zorg ervoor dat u een USB-kabel hebt om verbinding te maken

Om inhoud op onze Oculus Quest 2 te sideloaden, moeten we deze voor het volledige proces aansluiten op een pc. Zorg daarom dat je een Type C naar USB-A kabel bij de hand hebt. Als uw pc echter een Type C-invoersleuf heeft, kunt u de officiële kabel gebruiken die bij de Quest 2 wordt geleverd.

5. Houd je zoektocht 2 opgeladen

Zoals we je altijd adviseren als het gaat om dit, zorg ervoor dat je je Oculus Quest 2-headset volledig oplaadt om ervoor te zorgen dat deze niet doodgaat tijdens het sideloaden. We hebben niet getest wat er gebeurt als dat wel het geval is, maar we weten zeker dat het niets goeds kan zijn.

USB-foutopsporing toestaan ​​tussen Oculus Quest 2 en SideQuest

Als u USB-foutopsporing op uw Quest 2 inschakelt, is gegevensoverdracht tussen de pc en de headset zelf eenvoudig. Gelukkig is het proces om dit te doen heel eenvoudig. Start SideQuest eenvoudig op uw pc op en volg de onderstaande stappen:

1. Start SideQuest op je pc en zorg ervoor dat je Quest 2 al draait.

2. Sluit de Quest 2 aan op uw pc met behulp van de USB-kabel.

3. Zodra u dit doet, ziet u een ‘Sta USB debugging toe‘ prompt op uw headset.

4. Afhankelijk van uw voorkeur klikt u op ‘Toestaan’ of ‘Altijd toestaan’, en je bent klaar.

Als je klaar bent, zie je de details van de Quest 2 in de SideQuest-app, samen met een groene stip die staat voor succes. Als u de optie Altijd toestaan ​​heeft gekozen, was dit een eenmalige stap die u niet opnieuw hoeft te doen. Er zijn echter momenten waarop Quest 2-updates de ontwikkelaarsmodus weer uitschakelen. Mocht dat toch gebeuren, volg dan gewoon het relevante gedeelte hierboven om het in gebruik te nemen.

oculus quest 2 sideload

Inhoud sideloaden naar Quest 2

Nu alle formaliteiten zijn vervuld, laten we beginnen met het sideloaden van content naar onze Oculus Quest 2. We laten je zien hoe je content uit de SideQuest-winkel kunt sideloaden.

See also  How to Get the Minecraft 1.19 Beta Right Now (January 2022)

Sideload inhoud van de SideQuest Store

De SideQuest-winkel biedt een overvloed aan inhoud, waaronder talloze apps en games. Afhankelijk van de ontwikkelaar bevindt het bronbestand voor de betreffende app zich mogelijk in SideQuest of wordt u doorgestuurd naar een andere website. We zullen de eerste gebruiken om u te laten zien hoe eenvoudig het is. Volg de onderstaande stappen om een ​​app van SideQuest naar je Oculus Quest te sideloaden.

1. Open SideQuest en klik op de Spellen tabblad in het midden.

2. Klik op een game die je op je Quest wilt sideloaden.

3. Klik op de download-app-knop aan de rechterkant en wacht tot het begint.

En dat is het! Het APK-bestand begint vanzelf te downloaden en te installeren. U kunt de voortgang van de taak controleren door op het hamburgermenu rechtsboven te klikken. Als je een knop ziet die je naar Itch of de officiële Oculus-winkel leidt, is de kans groot dat je op een betaalde app hebt geklikt en deze eerst moet kopen. Als je klaar bent, koppel je gewoon je Quest 2 los en start je het spel met de methode die we je hieronder laten zien.

.APK-bestand sideloaden op de Oculus Quest 2

Opmerking: Laad geen gekraakte .APK-versies van games of apps, want dat zal leiden tot een permanent Facebook- en Oculus-accountverbod.

Als je de SideQuest-winkel niet leuk vindt, maar wel een legitiem .APK-bestand van een game of een app hebt, zul je blij zijn te weten dat je die ook kunt sideloaden. SideQuest biedt volledige dock- en installatiefunctionaliteit voor .APK-bestanden. Volg de onderstaande stappen om te beginnen:

1. Verbind je Oculus Quest 2 met de pc en open SideQuest.

2. Klik in de rechterbovenhoek van de app op het mappictogram met een neerwaartse pijl eraan.

3. SideQuest zal u nu vragen om het .APK-bestand te zoeken in het daarvoor bestemde venster. Zoek en klik op het .APK-bestand en druk vervolgens op de knop Openen.

Binnen een seconde begint SideQuest met het laden en installeren van de door u gekozen inhoud. Net als voorheen kun je de voortgang van de app zelf controleren en deze spelen als je klaar bent.

Inhoud draadloos sideloaden naar Oculus Quest 2

Als je op zoek bent naar een volledig draadloze manier om content naar je Quest 2 te sideloaden, dan is dat mogelijk. Houd er echter rekening mee dat er een eerste bekabelde verbinding tussen uw Quest 2 en uw pc nodig is, dus houd uw kabel in de buurt. Volg nu de onderstaande stappen om content op je Quest 2 draadloos te sideloaden.

Opmerking: Zorg ervoor dat de Oculus Quest 2 en je pc op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

1. Open de SideQuest-app op uw pc en log in op uw account als dat nog niet is gebeurd.

2. Verbind je Oculus Quest 2 en je pc met de meegeleverde kabel. Als uw pc geen Type-C-poort heeft, moet u een converter gebruiken.

3. Eenmaal verbonden, zet je je headset op en geef je toegang tot de gegevens van je Quest 2. Zorg er echter voor dat u Oculus Link voorlopig niet inschakelt.

4. Als je klaar bent, zul je zien dat je Quest 2 is aangesloten op je pc. U kunt hetzelfde bevestigen door net als voorheen op de groene stip te letten.

5. Zoek in de SideQuest-app op uw pc naar het pictogram voor draadloze communicatie en klik erop om de instellingen te openen.

6. Klik op de knop Verbinden om de draadloze verbinding te starten.

7. Mits beide apparaten op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangesloten, zal uw Quest 2 ook draadloos verbinding maken met SideQuest. U kunt nu de kabel verwijderen die beide apparaten verbindt. De groene stip blijft staan.

See also  Discord Testing a New Forum-like Channel for Easy-to-Find Conversations

8. Ga nu naar https://sidequestvr.com/login op je Quest 2 en log in op hetzelfde account als de pc-app.

9. Blader door de game store en kies er een met de sideloading-knop.

10. Tik net als in de pc-app op de knop met de controllers van je Quest 2 en je ziet een bericht met de tekst ‘Verzenden naar SideQuest’.

11. Zet je headset af en controleer het takentabblad in de SideQuest pc-app door op het hamburgermenu met een vinkje ernaast te klikken. Je zult je geselecteerde APK-bestand draadloos zien sideloaden op je Quest 2. Als je klaar bent, kun je het spel op je headset spelen door het volgende gedeelte te volgen.

Sideloaded content lanceren op de Quest 2

Omdat sideloaded content niet wordt geleverd door Oculus of nou ja, nu Meta, zul je het niet alleen naast je reguliere apps vinden. Het openen van sideloaded apps en games vereist één extra stap. Het is echter niets moeilijks. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Zet je headset op en open het universele menu van de Quest 2. Als je het niet kunt vinden, druk dan op de Oculus-knop op de rechtercontroller om dit te doen.

2. Tik op en selecteer de App-lade door op het Apps-pictogram te klikken. Hier ziet u al uw officiële apps.

3. Tik op het menu rechtsboven om een ​​lijst te openen. Scroll helemaal naar beneden en selecteer ‘Onbekende bronnen‘ om al uw sideloaded inhoud te vinden.

4. Hier zie je al je gesideloade apps. Kies degene die je wilt spelen en selecteer het eenmaal met de trigger van je controller. Het wordt onmiddellijk gestart.

En zo gemakkelijk is het. Je moet de bovenstaande stappen altijd volgen wanneer je sideloaded content op je Quest 2 wilt starten. Maak je ook geen zorgen over de melding die je in dat gedeelte leest. Op voorwaarde dat je alleen legitieme apps en games hebt gesideload, zou je geen problemen moeten tegenkomen. Als je toevallig denkt dat je iets vreemds hebt geïnstalleerd, selecteer je gewoon het ellipspictogram naast de app en tik je op Installatie ongedaan maken om het onmiddellijk te verwijderen.

Welke inhoud laad je op je Quest 2?

Welnu, nu je weet hoe je inhoud op je Oculus Quest 2 kunt sideloaden, kun je doorgaan en alle legale apps en games installeren van andere bronnen dan de Oculus-winkel. Als je een nieuweling bent die hier is gestruikeld, probeer het dan misschien te leren hoe de Oculus Quest 2 in te stellen en te gebruiken voordat je iets gaat sideloaden. Dus, welke apps ben je van plan te installeren? Laat het ons weten in de reacties.

Related Posts